”Så här tränar du optimalt för att bränna fett 2019”

Ett par i naturen. En promenad är bästa träning för att bränna fett.

Optimal fettförbränning med vetenskapliga belägg, läs vidare.

Är du ute efter optimal fettförbränning med vetenskapliga belägg från så sent som 2019 har du kommit rätt! Med minsta möjliga ansträngning är lågintensiv träning det bästa för att bränna fett.

Vad menas med lågintensiv träning?

Med lågintensiv träning så menar vi fysisk rörelse där du når en puls om ungefär 50 – 60% av din maxpuls. Exempel på detta kan vara en rask promenad, en något ansträngande cykeltur eller en sväng på gymmets crosstrainer.

Hur kan lågintensiv träning bränna mest fett?

Vid högintensiv träning tar kroppen energi från olika energikällor i kroppen, t ex från dina glykogendepåer i musklerna, ditt kroppsfett eller direkt från dina muskler genom att bryta ned dessa. Kroppen beter sig på detta sätt då det är enklare för kroppen att utvinna energi från källor som inte är fett och vid högintensiv träning prioriterar kroppen enkel åtgång till energi.

Vid lågintensiv träning däremot tar kroppen energi från dina fettdepåer i kroppen då det inte är lika akut att få tag på energi, tack vare den låga intensiteten. Vid denna typ av träning förbränner du alltså mer fett i relation till arbetet du utför.

Notera dock att högintenstiv träning förbränner lite mer fett men är betydligt mycket mer jobbigt och bryter samtidigt ned muskler och tömmer glykogendepåer i musklerna.

Vilka fördelar finns det med lågintensiv träning?

– Du kan utöva lågintenstiv träning varje dag, flera timmar om dagen.
– Du kan enkelt integrera det i din vardag, läs mer längre ned i artikeln.
– Du får hälsofördelar rörande ditt psykiska välmående såsom minskad stressökat immunförsvar och minskad risk för depression

Bonusfördel!
– En välkänd grekisk filosof vid namn Aristoteles menade att man tänkte bättre om man promenerade och hade alltså som vana att alltid gå och tänka, nu finns det även lite forskning på ämnet som säger samma sak.

Rent praktiskt, hur kan jag få in lågintensiv träning i mitt liv?

Du kan förslagsvis gå eller cykla till jobbet, 30 minuter dit och 30 minuter tillbaka, eller om du har längre till jobbet, gå 60 minuter på vägen dit och ta lokaltrafiken hem. När du är ledig har du fler alternativ såsem en trevlig promenad i skogen eller någon annan härlig miljö med vänner, familj eller en go podcast.

Vidare läsning

Wolber.se skriver ett bra och djupdykande inlägg på ämnet här. Svensk Hälsokost nämner också hur viktigt det är med vardagsmotion, du läser om detta här.

Sammanfattning

Hur gör jag för att bränna fett på enklast möjliga sätt?

Genom lågintensiv träning såsom raska promenader eller cykelturer får du optimal fettförbränning.

Hur länge ska jag promenera/cykla?

En timme om dagen har visat sig ge goda hälsofördelar, inte bara för fett på kroppen utan även för ditt välbefinnande.

Finns det några andra anledningar att utöva lågintensiv träning?

Utöver att bränna rent fett från din kropp så har det visat sig göra dig lyckligare och ordineras istället för antidepressiva medel till deprimerade patienter i bland annat Japan och på vissa sjukhus runtom i Sverige.

Vill du få hjälp av professionella PTs med att gå ned i vikt? Gå upp i vikt? Bygga muskler? Läs mer här.

Sammanfattning
"Så här tränar du optimalt för att bränna fett 2019"
Artikelns namn
"Så här tränar du optimalt för att bränna fett 2019"
Beskrivning
Vi skriver om den träning som är mest optimal för att bränna fett, med vetenskapliga belägg. En enkel sammanfattning av artikeln finns att läsa i slutet.
Författare
Ansvarig utgivare
PT-Planner
Logotyp

Taggar

shares